სსიპ სოფლის მეურნეობის სახელმწიფო ლაბორატორიაში დანერგილია თაფლის კვლევა ყველა ხარისხობრივ მაჩვენებელზე, ასევე უვნებლობის პარამეტრებზე შესაძლებელია ჩატარდეს:
• ქლორამფენიკოლის განსაზღვრა თაფლში;
• ქლორორგანული პესტიციდების: ჰექსაქლორციკლოჰექსანი (α,β,γ,δ იზომერები), დდტ და მისი მეტაბოლიტები (DDT, DDD, DDE), ჰეპტაქლორი) განსაზღვრა;
• კადმიუმის (Cd);
• ტყვიის (Pb );
• ანტიბიოტიკების - ტეტრაციკლინის, ოქსიტეტრაციკლინის და ქლორტეტრაციკლინის განსაზღვრა თაფლში;
• დარიშხანის (As) განსაზღვრა თაფლში.
მეთოდების დანერგვის პროცესი სოფლის მეურნეობის სახელმწიფო ლაბორატორიაში სტანდარტიზირებულია და ექვემდებარება საერთაშორისო მოთხოვნებს.